L’eutanàsia i el valor de la vida - Munné, Berta (HEALTH, AGING & END OF LIFE, 2023)
La mort no és una qüestió merament biològica, sinó que hi entren en joc fets polítics, socials i culturals als quals cal fer referència si volem analitzar la mort des d’una perspectiva antropològica. Per entendre com s’ha rebut l’eutanàsia en la nostra societat, ens cal fer una aproximació històrica de com s’entenen la mort i la vida. L’aprovació de la llei de l’eutanàsia ha costat lluites i reivindicacions, ja que vivim en un context fortament influenciat per una cultura cristiana que dona un valor fonamental a la vida, que s’ha confrontat amb el posicionament contrari, a favor de l’eutanàsia, el qual lluita per aconseguir una mort digna i acceptable, objectiu que en part també respon a una concepció concreta del que és o no és la dignitat.