Ecos de mi aldea de Matilde de Soignie - Álvarez Rodríguez, Elena (Lletres Asturianes, 2022)
Esti artículu pretende facer un breve analís del poemariu Ecos de mi aldea, escritu pola avilesina Matilde de Soignie al rodiu del añu 1870. El testu foi recientemente descubiertu nel añu 2019, y ta espublizáu na colección Cartafueyos de lliteratura escaecida, editada pola Academia de la Llingua Asturiana. Pertenez a les corrientes lliteraries predominantes na Asturies del sieglu XIX, marcáes pol costumismu y polos temes d’emigración, romeríes…, mui presentes na época y n’otros autores coetáneos, como Marcos del Torniello o Fernández Usatorre, conocíu como «Nolón». Nel trabayu, depués d’introducir a la autora presentando los datos biográficos que conocemos, fadráse un estudiu de los conteníos que nel poemariu s’inxeren, amás de describir les formes poétiques y la estructura na que se presenten los distintos poemes que lu componen.