¿Cuánto ye una gota? Cuantificación y estrategias sintáctico-pragmáticas de relevancia discursiva - San-Segundo-Cachero, Rosabel (Lletres Asturianes, 2022)
El sustantivu minimizador gota, pol so valor escalar mínimu y les inferencies pragmátiques que xenera nos contestos negativos, utilízase n’asturianu como estratexa pragmática pa proyectar sobro l’enunciáu l’actitú del falante y apurrir asina un conteníu extra d’informatividá que se llogra per vía inferencial como explicatura. N’asturianu, esti minimizador tien perdío en bona midida’l so conteníu semánticu y les sos propiedaes nominales y pórtase, especialmente nos contestos de polaridá negativa, como un cuantificador, capaz d’intervenir como cabeza en construcciones partitives y pseudopartitives y de cuantificar predicaos verbales, axetivos y alverbios. Un analís detalláu del comportamientu sintácticu de los SMin llévanos a establecer tres tipos de minimizadores, que taríen correllacionaos, dende la perspectiva pragmática, con distintes víes d’accesu al valor pragmático-discursivu qu’esti minimizador apurre al enunciáu.