Averamientu a la contribución narrativa de les muyeres en Lliteratura: Revista Lliteraria Asturiana - Llamedo Pandiella, Gonzalo; López Rodríguez, Noelia (Lletres Asturianes, 2025)
Nesti artículu analízase la producción lliteraria de les narradores asturianes que participaron en Lliteratura: Revista Lliteraria Asturiana, publicación editada pola Academia de la Llingua Asturiana. L’oxetivu ye, d’una banda, reconocer l’interés de les revistes lliteraries como oxetu d’investigación y, d’otra banda, estudiar d’un mou xeneral l’apaición de les escritores a lo llargo de la trayectoria de la revista Lliteratura. En concreto, el corpus analizáu ta formáu polos cuarenta primeros númberos de Lliteratura (1990–2024), que se tomaron como fonte teniendo en consideración la importancia de la prensa lliteraria na historia de la lliteratura asturiana y, n’especial, la llarga trayectoria d’esta revista. Los resultaos ofrecen datos cuantitativos xenerales sobre Lliteratura, que sienten les bases pa la realización futura de trabayos complementarios, asina como otros datos más específicos sobre l’oxetu d’investigación, que se discuten de manera más amplia en rellación col contestu sociollingüísticu y lliterariu nel que se producen. De resultes del análisis, l’artículu muestra una participación significativa y creciente de les muyeres narradores na revista Lliteratura, pero tamién se confirma qu’entá siguen faltando una mayor visibilización y un estudiu más fonderu de la producción lliteraria d’estes escritores, llamando l’atención sobre la necesidá de siguir insistiendo nesti cambéu.