Publicaciones periódiques, antropoloxía y etnografía: una güeyada a les revistes especializaes n’Asturies - Menéndez Menéndez, Llucía (Lletres Asturianes, 2022)
Dende los años ochenta, n’Asturies y n’asturianu, un bon piñu de publicaciones recoyeron o recueyen conteníos relacionaos cola antropoloxía y/o la etnografía, manteniéndose anguaño tres que siguen inxertando estes temátiques. Ente les revistes que yá nun esisten cítense Ástor, cartafueyos de la Lliga Celta d’Asturies (1981-1990); El canciu’l cuélebre. Revista cultural asturiana (1995 2000); El cuirno (2005-2007) o N’Ast. Cartafueyos d’ensayu (2007 2013), como dalgunes de les que dedicaron seiciones a los estudios culturales. Ente les que se mantienen n’activu, el númberu diez de LLAA (1984) anició un apartáu específicu nomáu «Materiales d’Antropoloxía», que de magar entós foi una parte importante n’abondos númberos del boletín oficial de l’ALLA anque yá apaecieren dellos conteníos d’esti tipu n’exemplares anteriores. Dende 1991 Cultures. Revista asturiana de cultura asoleyó ventiún volúmenes dedicaos dafechu a l’antropoloxía y la etnografía, aguantando nel tiempu como la única revista específica de la disciplina antropolóxica fecha n’Asturies. Finalmente, nel añu 1996 entama la publicación Asturies. Memoria encesa d’un país, viendo la lluz hasta agora un total de trenta y siete númberos onde les páxines dedicaes a l’antropoloxía y la etnografía son abondoses. Esti breve testu quier facer un repasu a estes publicaciones, a los y les autores que participaron y participen anguaño coles sos aportaciones, a les temátiques y a los estudios que se trataron y que se pueden estudiar nelles, formando un bon corpus de conocimientu.